Over mij

Ik kom uit een groot gezin van 6 kinderen en ben daarvan de jongste. Ik ben jong getrouwd en ben het eerste deel van mijn carrière fulltime moeder geweest. Achteraf denk ik vaak, had ik toen PRI maar gehad, voor mezelf, voor mijn partner, maar zeker ook voor mijn kinderen.

Na de geboorte van mijn jongste kind, ben ik aanvankelijk gestart met de opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met het vak pedagogiek, wat mij heel erg aansprak.

Na de PABO heb ik een aantal jaren les gegeven en ben ik vervolgens gestart met de studie ‘orthopedagogiek’ aan de universiteit in Utrecht. Tijdens deze studie kwam ik in aanraking met de boeken van Alice Miller. Haar visie en scherpe blik op kindermishandling boeide mij enorm en inspireerde mij om hier verder op door te zoeken. Zo ben ik zo in aanraking gekomen met de boeken van Jean Jenson en Ingeborg Bosch. Bij het lezen van ‘De herontdekking van het ware zelf’ en Illusies’, voelde het zo logisch en kloppend met wat ik inmiddels had geleerd, had ontdekt en zelf ervaarde in het leven op dat moment, dat ik PRI ook wilde leren toepassen.

Met behulp van de instrumenten van PRI, heb ik inzichten opgedaan, die ik nu inzet in mijn leven als moeder, als orthopedagoog, als mens.

Behalve mijn werk met PRI, werk ik ook met mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en een verstandelijke beperking. Met behulp van PRI lukt het vaak om een link te leggen naar een verleden van de client waarin het gedrag is ontstaan. Alleen al door deze vertaling en het begrip wat dit oplevert bij de client en binnen teams, is het vaak mogelijk om de samenwerking weer te vinden.

Ik ben erg gepassioneerd voor het delen van de inzichten en ervaringen die ik heb opgedaan over opvoeden en opgroeien, maar misschien nog wel meer voor het helpen verbeteren van het levensgeluk dat iemand kan hebben. Ik wil graag mensen helpen om vanuit deze inzichten een gelukkiger en lichter leven te leiden. PRI, het spaarvarken en mijn opleiding helpen hierbij.

Ik zou het iedereen gunnen om te kunnen profiteren van de instrumenten die PRI biedt om lichter en gelukkiger te kunnen leven. Een instrument dat ons kan helpen om de onverwerkte ervaringen uit ons verleden te herkennen en te verwerken. Met behulp van PRI is het mogelijk om het onderscheid te leren maken tussen overtuigingen die gebaseerd zijn op ervaringen uit het verleden en omstandigheden die in het NU waar zijn. Om vervolgens te ontdekken welk deel van ons gevoel en gedrag voortkomt uit ons verleden en vervolgens wat in het NU kloppend is.